Създадено за Passiflora

Свински ребра в богат сос с меласа

Изпечени бавно и с разкошна глазура

0 от общо 0 гласа
215 мин.
Необходими продукти

свински ребра - 2 кг 

захар меласа Пасифлора - 150 гр 

ром - 100 мл 

лютиво-сладък сос - 150 мл 

соев сос - 3 с.л. 

горчица - 2 с.л. 

чесън - 3 скилидки 

лимони - 1/2 бр.

Черпим със сочни свински ребра всички почитатели на комбинацията от сладко и лютиво с месо. Това са едни от най-добрите ребърца, които сте опитвали. Мариновани с чесън, лимонов сок, соев сос, горчица, лютиво-сладък сос, ром и кафява захар. Изпечени бавно, на по-ниска температура, с разкошна глазура. А месото пада от ребрата и се топи в устата. Не върви да ги ядете с нож и вилица, просто е наложително да се изцапате. Само така ще можете после да си оближете пръстите – буквално.

Ще ви излъжем, ако кажем, че ще получите на свински ребра с такъв наситен вкус с каквато и да е кафява захар. За тази рецепта ние ползвахме захар “Меласа” на “Пасифлора”. Тя идва от остров Мавриций и се отличава с дълбок и наситен аромат и характерен тъмен цвят и консистенция. Заради щадящия процес на преработка на захарната тръстика, се запазват ценните минерали калций, желязо, калий, магнезий и манган. Количеството им в захар “Меласа” е в пъти повече от обикновената кафява захар.

Освен тези неустоими свински ребра, със захар “Меласа” можете да направите и различни десерти, особено кексчета. Много подходяща е за коледни сладкиши заради характерния си аромат на меласа. В комбинация с ром и стафиди се получава истинска експлозия от ухания и вкусове. Разбира се, ще обогати и BBQ сосовете, които ползвате и ще придаде на месото несравнима сладост и ухание.

Опитайте, резултатът е гарантиран!

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете счукания чесън, лимоновия сок, рома, меласата на "Пасифлора" и соевия сос. Разбъркайте добре и към тях прибавете горчицата и сладко-лютивия сос. Смесете всичко много добре.

2. Намажете обилно ребрата и от двете страни, сложете ги в тава с подходящ размер и ги залейте с остатъка от маринатата.

3. Завийте тавата с фолио и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 45 минути. След това намалете на 160 градуса и печете още 2 часа.

4. Извадете тавата от фурната, махнете фолиото и като поливате регулярно със сос, печете на 200 градуса за още 30 минути.

Внимание: Съдържа горчица, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти