Сръбска плескавица

Тайната и е в състава на каймата

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

500 г кайма смес
1 голяма глава лук
сода бикарбонат
10 г сол
100 мл газирана вода
1 ч.л. едър лют червен пипер
1  зелена люта чушка

Начин на приготвяне:

За да разберете как се прави плескавица и за да я направите, използвайте смляна кайма от месо - в месарница или вкъщи. Необходими са ви 300 г телешки шол и 200 г свински шол. Телешкото месо се смила по-едро, а свинското - по-ситно.

Сложете каймата в купа и добавете 10 г сол, щипка сода бикарбонат и газирана вода и я омесете добре. Оставете каймата да престои в хладилник 24 часа.

Нарежете лука на много ситно и го добавете към каймата. Добавете лют червен пипер на люспи и омесете каймата.

Намажете голяма чиния с олио. Намажете и ръцете си. Откъсвайте от каймата, оформяйте големи кръгли кюфтета, а след това ги смачквайте. Подредете плескавиците в чинията и ги оставете да постоят известно време.

Поставете плескавиците върху добре загрята скара, намазана с малко сланина. Върху всяка плескавица поставете по няколко тънки кръгчета люта чушка и ги притиснете хубаво. Обърнете плескавицата, щом придобие златистокафяв цвят.

Поднесете плескавиците в разрязана питка хляб, със салата урнебес. Плескавица - рецепта.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти