Спагети Наполи

Типично домашно и бързо италианско ястие

4.5 от общо 2 гласа
60 мин.
Необходими продукти

спагети - 400 гр 

домати от консерва - 600 гр  

чесън - 2 скилидки 

лук малка - 1 глава  

моркови - 1 бр 

зехтин - 50 мл 

сух босилек - 2 с.л. 

пармезан за поръсване

Спагети Наполи е една от най-простите рецепти за паста, които съществуват в италианската кухня. Това е типично домашно, селско, непретенциозно и бързо ястие. В него се ползват малко на брой и съвсем прости продукти. Основните са пасирани домати, лук, чесън, босилек и пармезан. Можете да го срещнете и с добавка от черни маслини и целина или пък с моркови, както е в тази рецепта на Mate Kitchen. Месото обаче е изключено.

Специфичното в рецептата за спагети Наполи е, че спагетите се сваряват до полуготовност и след това се добавят в доматения сос. В него те се досготвят и поемат наситения вкус на домати, чесън и босилек. Пармезанът на финала е щипката разкош, макар че ако не консумирате млечни продукти или просто нямате пармезан подръка, можете да поръсите порцията спагети с малко счукан сухар. Това е тайният трик, който италианците прилагали в години на недоимък, уточняват от Mate Kitchen.

Спагети Наполи е рецепта, с която всеки начинаещ кулинар може да се справи без никакво затруднение. Ако тепърва откривате кухнята като интересно пространство за творчество, това е добро начало. След като си направите спагетите, задължително си налейте чаша вино. В случай че държите на масата да има месо, си наредете и малко плато от италиански колбаси. Лесно е! Понякога имаме нужда именно от това – нещо бързо, просто и уютно.

Начин на приготвяне:

1. Сварете спагетите във вряща посолена вода според инструкциите на опаковката.

2. Нарязаните на ситно лук и морков запържете в загрят зехтин заедно със скълцания чесън. Добавете пасираните домати, сухия босилек, черен пипер и сол на вкус. Оставете соса да поври и да се сгъсти.

3. Отцедете спагетите и ги добавете към соса. Разбъркайте и оставете да поврат заедно за няколко минути.

4. Поднесете готовите спагети поръсени с настърган пармезан.

Внимание: Съдържа пармезан, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа спагети, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти