Създадено за Leki

Шиш с македонска наденица и зеленчуци

Ароматно и богато на вкусове ястие

0 от общо 0 гласа
30 мин.
Необходими продукти

македонска наденица Leki - 3 бр.

червен лук - 1 глава.

чушки - 2 бр.

чери домати - 6 бр.

Обичаме аромата на скара на дървени въглища – месо, наденица, колбаси, всякакви чудесии от кайма, зеленчуци, царевица… Каквото и да е, щом е минало през огъня, няма как да не е вкусно, ако ще да е дори само филийка бял хляб. Фаворитът ни това лято е шиш с македонска наденица Leki, червен лук, чушки и чери домати. Сочен, уханен, богат на вкусове. Не просто да метнеш нещо на огъня, а да “метнеш” правилната комбинация от продукти.

За нас лукът и чушката, когато става дума за шишчета, са задължителни. Дали ще е червена, или зелена, е въпрос на лични предпочитания. И двата варианта придават характерен аромат и вкус. Червената чушка е по-сладникава и за нас носи есенно настроение. Зелената е истинска лятна експлозия – по-остра и специфична, превземаща чинията и вниманието. Може да добавите и гъби, но за този шиш с македонска наденица Leki и зеленчуци ние предпочетохме чери домати. Когато се запекат, придобиват един особен вкус – нито са сурови, нито са сготвени. Именно това ги прави толкова неустоими.

Ако обичате добре изпечената наденица, може да я нарежете на повече от 3. Така ще имате повече апетитно изпечени парчета с приятно хрупкави крайчета. И повече зеленчуци, разбира се, защото шишът ще стане по-дълъг.

И малка идея за поднасяне на вкусния шиш с македонска наденица от нас. Така и така сте запалили огъня, направете си пърленки с масло и шарена сол. Ако ви се меси, омесете си тесто. Ако ли не, купете готово. Разтеглете тънки пърленки с големина по ваш вкус, изпечете ги от двете страни, намажете ги с масло, поръсете с шарена сол и сервирайте готовите шишове с тях. Всички ще са повече от доволни, гарантираме.

Добър апетит!

Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете лука на по-едри парчета, а чушките почистете от дръжките и семките и нарежете на правоъгълници.

2. Срежете всяко парче македонска наденица Leki на 3.

3. Започнете да редите на метален шиш наденица, лук, чушка, чери домат, пак лук, пак чушка, наденица и така докато подредите и трите шиша.

4. Изпечете шишовете на барбекю до готовност и поднесете с гарнитура по желание.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти