Салата с макарони и рулца от раци

За мързеливите вечери вкъщи

4.5 от общо 2 гласа
35 мин.
Необходими продукти

рулца от раци - 250 гр

макарони - 250 гр

кисело мляко - 400 гр

майонеза - 100 гр

царевица - 300 гр

риба тон в собствен сос - 100 гр

сол на вкус

Салатите на основата на паста са питателни, защото в тях има доста и различни добавки. Така че ако не ви се готви някоя вечер през седмицата, можете преспокойно да си направите голяма купа от тази салата по рецепта на Mate Kitchen и да си отдъхнете.

За нея кулинарите тук използват цветни макарони: както сигурно знаете, в състава на червените има домати, а на зелените - спанак. Това в случая ни устройва чудесно, тъй като добавя допълнителни вкусове в готовата салата, както и цвят. Разбира се, ако не ги харесвате, вие може да я направите с традиционните макарони. Единствената препоръка на Mate Kitchen е да са къси, тъй като са по-подходящи за салати и като цяло за рецепти с повече сос.

Може да поднесете вашата салата с макарони веднага, но друг съвет е да я приберете в хладилника за поне половин час. Първо, така давате възможност на макароните да поемат всички вкусове. Второ, препоръчително е тя да се поднася охладена. По желание може да я поръсите с пресен копър непосредствено преди да я сервирате на масата. Той подхожда и на рибата тон, и на рулцата от раци, и на царевицата. Ще придаде свежест и цвят.

Начин на приготвяне:

1. Изсипете макароните в тенджера с вряща вода. Добавете сол и зехтин и варете по указанията на опаковката. След като са готови, отдръпнете от котлона и оставете да се изцедят много добре.

2- След като поизстинат, ги прехвърлете в купа и към тях добавете нарязаните на кръгчета рулца от раци, рибата тон и царевицата. Овкусете с лимонов сок и сол.

3. В купа смесете киселото мляко и майонезата и разбийте много добре.

4. Излейте соса върху продуктите в купата, разбъркайте добре и поднесете.

Внимание: Съдържа кисело мляко, майонеза и макарони, които могат да предизвикат алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти