Салата Бурата

Свежест от Италия

2.33 от общо 3 гласа
10 мин.
Необходими продукти

микс салати - 1 пакет

авокадо - 2 бр.

чери домати - 200 гр

бурата - 2 топки

зехтин - 40 мл

балсамов оцет - 30 мл

горчица - 1 ч.л.

мед - 1 ч.л.

сол на вкус

Салата бурата е малка италианска глезотия, която да си подарите по специален повод или пък да използвате като повод да превърнете обикновения ден в специален, отбелязват кулинарите от Mate Kitchen. Микс от зелени салати, зряло авокадо, чери домати (може да ползвате микс за повече цвят), лек дресинг и чудното италианско сирене, което идва от Пулия.

Може би сте чували да казват, че бурата представлява моцарела, обвита в моцарела. Това не е съвсем точно определение. Всъщност бурата е своеобразна торбичка от моцарела, пълна със сметана. От Mate Kitchen поясняват, че млечният ѝ вкус е особено свеж и отчетлив по една проста причина – бурата трябва да се консумира веднага, в рамките на часове от нейното приготвяне.

Сиренето бурата е особено подходящо за салати заради ефекта от неговото разкъсване. Върху продуктите са разлива великолепен сос, който овкусява зеленчуците. Често го сервират с препечен хляб, за да не остане неизядена и капчица от него. В списъка с продукти за тази рецепта на Mate Kitchen липсват филийките хляб, но ако искате, може да ги добавите. Нека да са тънки, от тостерен хляб и нарязани на триъгълни парчета. Заложете на белия хляб или чабата, здравословните увлечения оставете за друг път, съветват от кулинарната платформа.

Свикнали сме салатата с бурата да бъде направена от зеленолистни, върху която е поставена топка сирене – такава е и настоящата рецепта, но тя съвсем не е единствената. Можете да направите салата бурата и с домати или да комбинирате бурата с рукола и пресни смокини. Възможностите варират в зависимост от сезона.

Начин на приготвяне:

1. В купа сложете микса от салати. Към тях прибавете нарязаните на половинки чери домати и обеленото и нарязано на ивици авокадо.

2. В купа пригответе дресинга, като смесите заедно зехтина, балсамовия оцет, меда, горчицата и солта и разбъркате всичко много добре.

3. Залейте салатата, разбъркайте добре и разпределете в чинии. Към всяка порция прибавете топка бурата и поднесете.

Внимание: Съдържа горчица, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти