Риба тон с маслен боб

Бърза идея за вечеря

0 от общо 0 гласа
30 мин.
Необходими продукти

600 г риба тон - стек

15 г зърна кориандър

10 г семена кимион

5 г семена от фенел

зехтин

За боба:

400 г маслен боб от консерва

1 глава лук

3 г зърна синап

1 скилидка чесън

1 люта червена чушка

25 мм джинджифил

5 г смляна куркума

5 г смлян кориандър

2 домата

2 шушулки кардамон

10 листа къри

150 г кисело мляко

Начин на приготвяне:

1. Размразете стековете риба тон (по 150 г всеки), ако ползвате замразени.

2. В хаванче счукайте зърната кориандър и семената кимион и фенел. Изсипете ги върху дървена дъска и оваляйте стековете в тях.

3. Загрейте тиган с 1 с.л. зехтин и запечете стековете за по 30 секунди от всяка страна.

4. В друг тиган сипете 3-4 с.л. зехтин и запържете зърната синап, нарязаните на ситно лук, чесън, люта чушка и джинджифил. Добавете куркумата и кориандъра и разбъркайте. Добавете нарязаните на кубчета домати, листата къри и семената кардамон. След минута-две добавете киселото мляко и прецедения маслен боб. Гответе 5 минути.

5. Сервирайте маслен боб, а върху него стек риба тон. Поръсете с листа кориандър и гарнирайте с резени лимон.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти