Създадено за Pepco

Риба с пикантни зеленчуци на тиган

За да внесете нов вкус и разнообразие на масата

0 от общо 0 гласа
50 мин.
Необходими продукти

сьомга - 2 парчета

броколи - 1 малка глава

чушки - 2 бр.

моркови - 3 бр.

печурки - 7-8 бр.

чесън - 2-3 скилидки

пресен джинджифил - 1 парче

соев сос - 70 мл

олио - 6 с.л.

захар - 1,5 с.л.

чили - 1/2 ч.л.

Много от вас са изморени от иначе класическата комбинация от риба и картофена салата. А пък и варените картофи с лук и магданоз не подхождат на всяка риба. С пържен шаран или печена скумрия са най-добри приятели, но не и със сьомгата. Затова от Mate Kitchen предлагат една различна и много лесна за приготвяне гарнитура – пикантни зеленчуци на тиган. Точен часовник, за да слагате зеленчуците в тигана през 2 минути, и тиган Peter Cook с незалепващо покритие са най-важните изисквания за тази рецепта. Той е особено важен, ако искате да готвите вкусно с малко мазнина.

След има-няма 45 минути ще се наслаждавате на великолепен микс от зеленчуци в китайски стил и чудна, равномерно изпечена на тиган сьомга. Ако готвите на два котлона едновременно, ще седнете на масата доста по-рано.

С пикантните зеленчуци, впрочем, можете да поднесете не само риба, но и пилешко или пък свинско. Може да пуснете в тигана и няколко парчета тофу за веган хапване. Не е нужно да подправяте основния продукт, тъй като в тигана със зеленчуци има достатъчно вкус. Ако искате още по-питателно ястие, може да си направите варен на пара ориз.

Добър апетит!

Начин на приготвяне:

1. Изсипете соевия сос в купа и към него прибавете смачкания чесън, настъргания джинджифил и чилито. Разбъркайте и оставете да се понакисне.

2. През това време измийте и нарежете зеленчуците.

3. Сложете тигана на умерена температура, сипете 4 с. л. от олиото да се загрее добре. Първо сложете нарязаните на кръгчета моркови в тигана, след 2 минути прибавете нарязаните на лентички чушки, след още 2 минути прибавете броколите, накъсани на розички, и няколко минути след това гъбите. Гответе всичко 2-3 минути и добавете соса. Намалете огъня и гответе още 3-4 минути, след което дръпнете тигана от огъня.

4. Налейте 2 с.л. олио в чист тиган, поставяте филето (ако има кожа с нея надолу) и печете на умерен тиган докато рибата не побелее около 1 пръст. Обърнете я и печете за още 5-7 минути.

5. Сложете от зеленчуците в чиния, отгоре сложете парче риба и поднесете.

Внимание: Съдържа печурки и сьомга, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти