Рататуй с яйца на фурна

Пъстра зеленчукова феерия

5 от общо 2 гласа
100 мин.
Необходими продукти

6 яйца
2 червени домата (белени)
2 скилидки чесън
1 оранжева калифорнийска чушка
1 червена калифорнийска чушка
1 жълта калифорнийска чушка
1 зелена чушка
1 глава лук
1 патладжан
1 тиквичка
1/2 връзка магданоз
1 стрък розмарин
100 мл зехтин
1 с. л. тъмен балсамов оцет
сол и черен пипер на вкус

Приготвено с добре узрели сезонни зеленчуци, френското ястие Рататуй е истинска наслада за небцето.  

Начин на приготвяне:

Патладжанът се обелва, нарязва се на кубчета, осолява се и се оставя да се отцеди от горчивата течност. 

Чушките се нарязват на кубчета и се запържват в около 20 мл зехтин, като се посоляват. Изваждат се в тенджера. 

Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в около 20 мл от зехтина, докато омекнат, изваждат се при чушките. 

Тиквичката се нарязва на кубчета и също се запържва в 20 мл от зехтина, докато омекне. Изважда се в тенджерата при зеленчуците. 

Патладжанът се подсушава, пържи се в останалия зехтин до златисто и се слага в тенджерата. 

Добавят се доматите, нарязани на кубчета заедно със семките и всички зеленчуци се овкусяват с наситнен розмарин, балсамов оцет, сол и черен пипер. Готвят се на слаб огън около 20 минути. 

След това се прехвърлят в тава.

Оформят се „гнезда“, в които се чуква по едно яйце. 

Яйцата се посоляват и ястието се пече в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор до готовност – около 12 минути. 

Поръсва се с насинен магданоз и се сервира.

Сходни рецепти:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти