Пържено пиле

Изкусителен вкус за всеки сезон

5 от общо 1 гласа
105 мин.
Необходими продукти

1 цяло пиле

1 л пълномаслено прясно мляко

1 лимон, сок

1 с.л. рибен сос

2 с.л. лют сос

600 г брашно

1 с.л. червен пипер

2 ч.л. сух чесън

1 ч.л. сух риган

1 ч.л. черен пипер

50 г царевично нишесте

2 ч.л. бакпулвер

олио за пържене на маслена баня

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Разбъркайте млякото със сока от лимон. Прибавете рибения и лютия сос. Разбъркайте и оставете сместа на стайна температура за 30 минути, за да се получи мътеница.

2. Половината от брашното разбъркайте с червения пипер, сушения чесън, ригана и черния пипер.

3. Пилето нарежете на парчета, овкусете със сол и пипер и оваляйте в подправеното брашно.

4. След това потопете пилето в мътеницата и оставете да се маринова за минимум 4 часа. Най-добре за една нощ.

5. След това извадете пилето от марината и оваляте в останалото брашно, разбъркано с бакпулвера и царевичното нишесте.

6. Изпържете пилето на порции в тиган с дебело дъно, на маслена баня, до златисто (при температура от около 170 градуса). Извадете върху скара.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти