Пържени агнешки котлети

С ароматни подправки по индийска рецепта

5 от общо 1 гласа
60 мин.
Необходими продукти

12 шушулки кардамон

12 гвоздейчета карамфил

8 см канелена пръчка

2 ч.л. семена от резене

2 индийски дафинови листа

1 1/2 ч.л. зърна черен пипер

1 ч.л. смлян джинджифил

1.5 л пълномаслено прясно мляко

1 кг агнешки котлети

75 мл олио

 

За панировката:

250 г брашно

2 ч.л. царевично нишесте

2 ч.л. смлян черен пипер

2 ч.л. семена от резене, предварително запечени

1 ч.л. смлян джинджифил

семена от 30 шушулки кардамон

1 ч.л. сол

3 зелени люти чушки

2 белтъка

щипка масала

Начин на приготвяне:

1. Сипете прясното мляко в тенджера. Добавете смачканите с точилка шушулки кардамон и всички останали подправки. Разбъркайте и оставете млякото да заври на слаб огън.

2. Поставете агнешките котлети в млякото и варете 10 минути на слаб огън.

3. Извадете котлетите с помощта на щипки в чиния. Дръпнете млякото от огъня и го оставете да изстине.

4. За панировката пресейте брашното и нишестето в купа. Добавете подправките и солта. Разбъркайте добре. Добавете нарязаните на ситно заедно със семките зелени люти чушки.

5. Разбийте белтъците на пяна. Оформете кладенче в сместа с брашното и добавете белтъците. Разбъркайте. Добавете няколко лъжици охладено мляко, докато получите желаната консистенция на смес за палачинки.

6. Загрейте олиото в дълбок тиган. Потопете агнешките котлети в панировката и ги изпържете на няколко порции до златисто, по 2-3 минути от всяка страна. Извадете ги в чиния. Поръсете ги с гарам масала.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти