Пържена полента със слънчогледови семки и панчета

4 порции, 20 минути

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

200 г инстантна полента
100 г сурови белени слънчогледови семки

100 г кедрови ядки
200 г панчета от Истрия
200 г рукола

зехтин
50 г масло 

Начин на приготвяне:

Сварете инстантната полента във вряща подсолена вода, според указанията на пакета. След това я пресипете в правоъгълна тавичка и я оставете в хладилника, за да изстине.

В сух тиган запечете семките и кедровите ядки до златисто, добавете ситно нарязаната панчета и сотирайте още 2-3 минути. Свалете от огъня и добавете зехтин и масло.

Нарежете охладената полента на кубчета и я запържете от двете страни в загрят тиган, докато хване хрупкава коричка.

Подредете измитата рукола на дъното на дълбока чиния. Върху нея сложете парчета пържена полента, а отгоре поръсете със запечените семки и ядки, и панчета. 

Припомнете си още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти