Пълнени дюли с кайма

Сладко-солен разкош

2.45 от общо 65 гласа
75 мин.
Необходими продукти

дюли големи - 4 броя

телешка кайма - 600 гр

лук - 1 глава

чесън - 3-4 скилидки

яйца - 1 бр.

люти чушки по желание - 1 бр.

телешки бульон - 1 кубче

магданоз - 1/2 връзки

сол на вкус

черен пипер на вкус

Това предложение от Mate Kitchen е изключително изискано и в същото време лесно за приготвяне, и то с достъпни продукти. С него можете да замените добре познатите пържоли или по-сложни рецепти с месо.

Великолепен плод на късната есен, от дюлите правим компот, желе, конфитюр. Влагаме ги в различни сладкиши и сладки баници. Истината обаче е, че те всъщност са много благодатни за солени ястия с месо. Сладостта им е деликатна и ненатрапчива, имат фин аромат, който допълва този на месото, без да го засенчва. Структурата им е плътна и запазват формата си при готвене.

Ако искате да приготвите нещо ново и различно, което да не е в пълен контраст с „традиционното” готвене, пълнените дюли с телешка кайма по рецепта на Mate Kitchen са много подходящи. Поднасянето им създава усещане за празничност и карат хората на масата да се почувстват специални.

В списъка с продукти за това ястие ще забележите, че каймата е телешка. Не ви съветваме да я заменяте със свинска или смес, защото в нея има повече мазнина и това ще натежи на вкуса. А за да бъде трапезата ви още по-елегантна, можете да сервирате вкусните дюли със салата, поднесена в кошничка от пармезан.

Начин на приготвяне:

1. Разполовете дюлите и ги почистете от семките, като издълбаете и малко от месестата част. Бордът на дюлите трябва да е не повече от 1 см. След това ги сварете за 15 минути, докато омекнат леко.

2. През това време смесете каймата с нарязания на ситно лук, магданоз, яйцето, счукания чесън, накълцаната на ситно чушка, сол и черен пипер на вкус.

3. Извадете поомекналите дюли от водата, отцедете ги и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене. Напълнете ги с кайма.

4. Разтворете кубчето бульон в гореща вода и го налейте в тавата.

5. Покрийте с фолио и печете дюлите в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути. След това махнете фолиото и печете още 15-20 минути. Преди да поднесете дюлите ги поръсете с магданоз.

Внимание: Съдържа яйца и телешка кайма, които могат да предизвикат алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти