Пълнени чушки с гъби и ориз

За да внесете разнообразие в приготвянето на чушки

5 от общо 1 гласа
90 мин.
Необходими продукти

чушки - 10 бр.

лук - 2 глави

печурки - 300 гр

ориз - 300 гр

домат - 1 бр.

олио - 50 мл

зеленчуков бульон - 1 бр.

чубрица - 1 супена лъжица

магданоз - 1 връзка

сол на вкус

черен пипер на вкус

Тези пълнени чушки с гъби и ориз по рецепта на Mate Kitchen внасят приятно разнообразие в списъка с любими домашни рецепти - защото има повече варианти да приготвим това ястие освен съставките, с които сме свикнали - зеленчуци, кайма, боб или пък сирене и яйца. Подходящи са за пости или когато решите да минете на по-лек, разтоварващ режим.

Може да ги направите с пресни или пък със сухи гъби. Ако се спрете на втория вариант, не изхвърляйте водата, в която са киснали гъбите. Запазете я и я налейте в тавата, за да овкуси допълнително ястието по време на печенето.

Тъй като оризът е почти суров, от Mate Kitchen препоръчват да не пълните чушките съвсем догоре. На него му трябва място да набъбне и ако сложите твърде много от плънката, тя ще излезе в тавата. Това не е кой знае какъв проблем, но чисто естетически не изглежда добре. Освен това с тази плънка може да напълните още една чушка.

Не забравяйте и да направите разрези в чушките. Без тях течността от тавата няма как да стигне до ориза и той да се сготви.

Начин на приготвяне:

1. Задушете ситно нарязания лук заедно с гъбите. Добавете изчистения и измит ориз, настъргания домат, щипка сол, черния пипер, чубрица, нарязания на ситно магданоз и накрая залейте със зеленчуковия бульон, който сте разтворили в 200 мл топла вода.

2. Оставете на тих огън за десетина минути или докато водата поизври. Почистете чушките от семките и ги напълнете с готовата смес. Наредете ги в тава, сипете вода до средата на чушките и ги сложете в предварително загрята на 200 градуса фурна.

3. Печете чушките в продължение на 40 минути. В средата на печенето ги обърнете.

4. Сервирайте пълнените чушки с гъби и ориз топли, може да гарнирате с кисело мляко.

Внимание: Съдържа печурки, които могат да предизвикат алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти