Пълнен шаран в тесто

Рецепта от Средногорието

0 от общо 0 гласа
100 мин.
Необходими продукти

1 шаран (почистен)
200 г орехи
80 мл олио
2 глави лук
1 връзка магданоз
1 ч. л. пушен червен пипер
сол и черен пипер на вкус
за тестото:
400 г брашно
сол на вкус
 

Традицията повелява на този ден да похапнем шаран. Ако искате да направите празника още по-специален с домашно приготвена риба, ви препоръчваме тази рецепта.

Брашното се смесва с щипка сол и 200 мл топла вода. Замесва се меко тесто и се оставя да почине. 

Лукът се реже на едри кубчета и се задушава в олиото с малко вода и сол, докато омекне и остане на мазнина. 

Към него се добавят нарязаните наедро орехи, запържват се за кратко. 

Съдът се отстранява от котлона, сместа се овкусява с пушен пипер, накълцан магданоз, сол и черен пипер на вкус. Охлажда се. 

Тестото се разточва на дебела кора, която да е толкова голяма, че рибата да може да се завие с нея. Заравнява се, а остатъците се запазват. 

Шаранът се овкусява със сол и черен пипер от всички страни, пълни се с ореховата смес и се зашива с конец. 

Завива се с тестото, като му се придава форма, а с остатъците от тестото се правят декоративни ромбове. Маже се с олио. 

Пече се около 1 час в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. 

Охлажда се 20 минути и се нарязва.

Пикантен шаран с бира

Как да почистим и сготвим шаран

Няколко рецепти с речни риби

Никулденски рибник

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Какъв подарък бихте искали за Коледа?

Абонамент