Пресни фетучини с биск от раци

Рецепта във френско-италиански стил

1 от общо 2 гласа
40 мин.
Необходими продукти

375 г пресни фетучини

1 глава лук

1 морков

1 стрък селъри

1/4 ч.л. семена от фенел

1 дафинови лист

1 пресен син рак

1 ч.л. концентрирано доматено пюре

1/2 ч.ч. бяло вино

1 1/2 ч.ч. вода

2 с.л. заквасена сметана

100 г сурово месо от рак

1/4 лимон

1 дълга червена люта чушка

зехтин екстра върджин

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. За биска нарежете на ситно лука, моркова и целината. Загрейте 2 с.л. зехтин в дълбок тиган и запържете зеленчуците до омекване заедно с дафиновия лист и семената фенел. Добавете доматеното пюре и разбъркайте за 20-30 секунди. След това добавете начупения на парчета от по 8 см приблизително пресен рак. Гответе докато цвета му се промени на оранжев.

2. Налейте бялото вино и изчакайте половината да се изпари. След това добавете водата, поставете капак и варете на слаб огън 20 минути. Прецедете биска в други тиган и го оставете да се редуцира.

3. Сварете пастата в тенджера с вряща подсолена вода, според указанията на пакета.

4. Към редуцирания биск добавете заквасената сметана и разбъркайте до хомогенност. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете суровото рачешко месо и разбъркайте за не повече от минута. Добавете сварената паста с 1-2 с.л. от водата от варенето ѝ. Разбъркайте и изключете котлона. Изтискайте лимоновия сок и добавете 2/3 от нарязания на ситно магданоз.

5. Сервирайте прясната паста, поръсена с още магданоз и нарязана на тънки кръгчета люта чушка по желание.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти