Пилешки дробчета с ориз и гъби

На всички понякога ни се иска да си хапнем нещо простичко и уютно

3.5 от общо 4 гласа
100 мин.
Необходими продукти

пилешки дробчета - 800 гр 

гъби - 200 гр 

ориз - 200 гр 

лук - 1 глава 

моркови - 1 бр.

червени чушки - 1 бр.

олио - 50 мл

магданоз - 1/2 връзки 

сол на вкус

черен пипер на вкус

Пилешки дробчета с ориз и гъби… Какво толкова особено, ще кажете. Абсолютно нищо, но пък не е нужно.

Просто ви избрахме лесна и икономична рецепта на Mate Kitchen, с която да ви покажем, че пилешки дробчета се готвят не само на тиган с лук или други зеленчуци. От тях може да си направите чудесно основно ястие в такова количество, че да не се налага на следващия ден пак да стърчите над печката. Ориз, гъби, лук, морков, малко червена чушка, дълбока тава и час и половина от времето ви. Това е всичко, което ви трябва, за да поднесете вкусен обяд или вечеря. Съвсем обикновен, домашен и непретенциозен. А да знаете само как върви с бира… В този кулинарен мултикултурализъм, който обитаваме, на всички понякога ни се иска да си хапнем нещо простичко и уютно.

Няколко малки съвета имаме, когато решите да си правите пилешки дробчета с ориз и гъби. Първо, сварете или леко запържете дробчетата, преди да ги смесите с останалите продукти. В никакъв случай обаче не ползвайте от водата, в която сте ги варили, защото тя нито мирише добре, нито има приятен вкус. Второ, не прекалявайте с моркова и чушката. Те се слагат повече за цвят  и аромат, но ако увеличите количеството, вкусът на ястието ще се измести. И не на последно място, ползвайте съвсем обикновени култивирани печурки. Дори да имате диви гъби, не ги похабявайте тук, а си ги изпържете в масло. Ако искате по-наситен гъбен вкус, можете да добавите една дива гъба или лъжица брашно от манатарки.

Приятно готвене и да ви е вкусно!

Начин на приготвяне:

1. Измийте дробчетата и ги сварете. През това време нарежете на дребно лука, моркова и чушката. Гъбите обелете и нарежете на едро.

2. Задушете ситно нарязаните лук, морков и чушка за 5 минути. Прибавете сварените дробчета, разбъркайте и оставете за още 5 минути на котлона. Прибавете и гъбите и оставете всичко да се задушава за няколко минути, като бъркате от време на време.

3. Почистете ориза, измийте го и го прибавете в тигана със зеленчуците. Налейте 200 мл вода и оставете да къкри докато оризът понабъбне. Посолете, поръсете с черния пипер и накълцания магданоз и оттеглете от огъня.

4. Прехвърлете ориза и дробчетата в тава, налейте около 500-600 мл вода и сложете в предварително загрята на 200 градуса фурна. Печете докато водата изври, а оризът омекне. Ако е необходимо, долейте вода.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти