Пиле с чесново-доматен сос

Вкусна яхния с великолепен сос, който върви с мнооого хляб

2 от общо 3 гласа
120 мин.
Необходими продукти

пиле или 4 бутчета - 1 бр.

стерелизирани домати на кубчета голяма консерва 

лук - 2 глави 

чесън - 1 глава 

олио - 80 мл 

червено вино - 100 мл 

вода - 100 мл

мед - 1 с.л. 

дафинов лист - 3 бр.

суха мащерка - 1 щипка 

риган - 1 щипка 

сол на вкус

Със сигурност тази рецепта на Mate Kitchen за пиле в чесново-доматен сос ще ви хареса много. Получава се много приятна яхния с великолепен сос, на който няма как да устоите и който върви с мнооого хляб. Може да ползвате цяло пиле, нарязано на порции, или само бутчета. Така няма да има сърдити и всички ще имат еднакво парче месо в чинията.

Ако сте искали лесна рецепта за яхния, в която вие почти нищо не трябва да правите, ето я. Единствената ви задача е да запържите пилето и да пасирате продуктите за соса. Оттам насетне слагате всичко в тенджерата и забравяте за час и половина. През това време доматите ще се сготвят и няма да имат вкус на сурово, а пилето ще се свари на практика до разпад. Е, от време на време ще трябва да разбърквате, но това не се брои. Накрая само си пригответе подходяща чиния, нещо люто и повече мек хляб. Ако сте на диета, нарушете я. Грехота е да ядете вкусното задушено пиле с лъжица и нито веднъж да не топнете залък в него.

Доматите са в основата на тази рецепта за задушено пиле, но с щедра добавка на чесън. Цяла глава за 4 порции е стандартът. Ако решите да сготвите повече, ще трябва да коригирате количеството нагоре. Но! Дори да готвите това пиле през пролетта, недейте да заменяте стария чесън с пресен, защото зеленият няма да ви даде търсения плътен плътен вкус. Подправките са риган, мащерка и дафинов лист, но рецептата търпи импровизации.

Желаем ви кулинарно вдъхновение и добър апетит!

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пилето на порции и го запържете до златисто. Прехвърлете запържените парчета в подходяща тенджера.

2. Пасирайте доматите заедно с нарязаните лук и чесън и ги излейте върху пилето. Добавете водата, виното, меда, ригана и мащерката и сложете тенджерата на котлона.

3. Щом ястието заври, намалете огъня и оставете да къкри около час, докато месото омекне напълно. От време на време разбърквайте, за да не загори сосът.

4. Щом месото омекне, добавете дафиновите листа и оставете да се вари още 15 минути. Поднесете ястието топло.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти