Пикантни боровинкови крилца

Сладко, солено и лютиво – ще си оближете пръстите!

1 от общо 1 гласа
50 мин.
Необходими продукти

пилешки крилца - 2 кг 

балсамов винегрет - 1 ч.ч. 

сладко от боровинки червени - 350 мл 

сос Табаско - 2 с.л. 

сол - 1/2 ч.л.

черен пипер - 1/4 ч.л.

Сладко, солено и лютиво – всичко това се събира в тези сочни пикантни боровинкови крилца на скара по рецепта на Mate Kitchen. Перфектната рецепта за ленивите летни вечери, за къмпинг или пък за неделно барбекю с приятели на вилата. Ще си оближете пръстите и със сигурност ще питате за още.

Може да поднесете пикантните боровинкови крилца на скара със салати, които да омекотят тяхната лютивина. Подходящи са класическата салата “Снежанка”, разядка с печени чушки, сирене и царевица, млечна разядка с печен сусам. Може да си направите и една свежа зелена салата с пушено пиле. Авокадовите разядки също са подходящи.

Начин на приготвяне:

1. Махнете връхчетата на пилешките крилца.

2. Смесете всички останали продукти в купа и разбъркайте с вилица докато се получи гладка смес.

3. Сложете половината сос в хладилника за 30 минути, за да го сервирате охладен с готовите крилца.

4. Сложете крилцата в маринатата. Оставете ги да се мариноват 3 часа до една нощ.

5. Загрейте скарата на умерена температура.

6. Извадете крилцата от маринатата непосредствено преди печене и ги подредете върху скарата.

7. Печете ги по 10-12 минути от всяка страна, като от време на време ги мажете с останалата в плика марината.

8. Сервирайте пикантните боровинкови крилца на скара горещи със студения сос.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти