Пица калцоне по неаполитански

Любителите на италианската кухня не бива да пропускат

0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти

1/2 ч.л. суха мая

275 мл хладка вода

450 г брашно тип 00

3 ч.л. сол

брашно

семолина

160 г чери домати

250 г рикота

150 г домати пасата

80 г пикантен салам

сол

зехтин екстра върджин

Начин на приготвяне:

1. За тестото сипете маята при хладката вода и разбъркайте с пръст. Изчакайте 5-10 минути, докато на повърхността се появят балончета.

2. Сипете брашното в голяма купа и оформете кладенче в него. Сипете водата с маята и разбъркайте с дървена лъжица. Щом брашното и водата се смесят, добавете солта. Замесете с ръце, след това извадете тестото върху поръсен с брашно плот и месете с натиск в продължение на 5-10 минути, докато тестото стане гладко и еластично. Покрийте тестото с кърпа и го оставете да почине 30 минути.

3. Разтеглете тестото на правоъгълник, след това го загънете като пакет - първо от едната страна, след това от другата и накрая захлупете. Оформете топка и я поставете в голяма, намазнена купа. Покрийте с прозрачно фолио и оставете тестото да втасва 2 часа на стайна температура. След това го поставете в хладилник, където можете да го съхранявате до 3-4 дни.

4. Когато решите да правите пица, извадете тестото да престои на стайна температура 2 часа преди печене. Разделете го на 2 топки. От всяка топка оформете кръг, като дърпате тестото в различни посоки.

5. Поставете кръга от тесто върху лист хартия за печене, поръсен със семолина. В едната половина на тестото сипете домати пасата, върху тях начупете рикота, поръсете със сол, след това сложете половинчки чери домати и парченца салам. Поръсете с малко зехтин и прегънете тестото, за да го затворите. С пръсти притиснете добре по краищата, за да затворите тестото. Отгоре намажете с 1 с.л. домати пасата и поръсете с малко зехтин. Прехвърлете пицата заедно с листа хартия в тава. Печете в предварително загрята фурна на 250 градуса, на най-горното ниво на фурната, 15 минути. Извадете, издърпайте листа хартия и печете още 5-7 минути.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти