Печени агнешки ребра с гарнитура от зеленчуци

Апетитно пролетно предложение

0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти

1 кг цели агнешки ребра

гхи

розмарин

сол

френски зелен фасул

1 връзка кейл

4  корена пащърнак

1 жълта тиквичка

1 тъмнозелена тиквичка

шепа бамя

4  кочанчета бейби царевица

3 стръка селъри

1/2 глава резене

майорана

мащерка

Начин на приготвяне:

1. Втрийте добре обилно количество гхи в агнешките ребра. Хубаво натрийте в месото и няколко пресни клонки розмарин. Поставете агнешките ребра в плик и ги оставете да се мариноват 1 час в хладилник.

2. Прехвърлете агнешките ребра в тава за печене и ги намажете с масло. Подпрете ребрата едно на друго, за да стоят полуизправени. Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса 20 минути.

3. Поставете тавата с ребрата върху котлона и ги запържете от всички страни, като ги поливате с разтопеното масло, за да станат сочни. След това ги оставете да си починат 5 минути и ги нарежете на котлети.

4. За пюрето от пащърнак обелете и нарежете на кръгчета пащърнака. Запържете ги в тенджерка с 3-4 с.л. загрят зехтин. Залейте с вода, добавете щипка прясна мащерка и варете 15-20 минути. След това пасирайте сместа.

5. За зеленчуковата гарнитура почистете зеления фасул и го сварете във вряща подсолена вода. Прецедете го. Бланширайте и листата кейл във вряща вода. Почистете бамята от семките и я нарежете на тънки кръгчета. Тиквичките нарежете на тънки полукръгчета, без да ги белите. Обелете кочаните царевица и ги нарежете на кръгчета.

6. Разтопете масло гхи в тиган и в него запържете почистените и нарязани на тънки ивици моркови. Добавете тиквичките, а след това и бамята и царевицата. Добавете и нарязаното на полукръгчета селъри, както и нарязаното на тънко резене. Разбъркайте и гответе до омекване на зеленчуците. Овкусете със сол и прясна майорана. Накрая добавете зеления фасул.

7. Поставете листо кейл по средата на чиния. Върху него подредете агнешки котлети и зеленчукова гарнитура. Добавете и пюре от пащърнак.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти