Наденица с праз

Апетитен вкус за хладните дни

4 от общо 3 гласа
55 мин.
Необходими продукти

праз - 4 стръка

сурова наденица - 1 кг

бяло вино - 200 мл

олио за пържене - 100 мл

доматено пюре - 3 с.л.

магданоз - 1/2 връзки

сол на вкус

черен пипер на вкус

Първата асоциация, когато чуете наденица, вероятно са печените картофи, но от Mate Kitchen имат друга идея – наденица с праз. Лесно и бързо ястие е, идеално за по-студеното време, когато ви се иска да хапнете нещо топличко и със сос. Приготвя се от два основни продукта, а това спестява време.

За да си направите наистина вкусна наденица с праз, ще ви трябва сурова наденица или суров суджук. Не я заменяйте с варена, с кренвирши или каквото друго имате подръка, съветват кулинарите на Mate Kitchen. Суровата наденица е нещо съвсем различно - съвършено друг вкус. Дори да я поднесете само с изпържен праз - без виното, доматеното пюре и подправките, пак ще се радвате на прекрасно простичко селско ястие. Ако искате повече текстура, нарежете праза на по-едро и го оставете да се карамелизира. За да вземете максимума от наденицата, може първо да запържите нея и след това в същата мазнина да пуснете праза. Нататък продължете готвенето, както е описано в рецептата.

Наденицата с праз на Mate Kitchen няма нужда от много подправки. Празът е продукт, който не обича допълнителното подправяне, а в суровата наденица има повече от достатъчно вкусове, които стигат за всички продукти в чинията. Бялото вино ги омекотява и обединява в чудесен сос, в който с удоволствие ще потопите залък хляб.

Начин на приготвяне:

1. Почистете праза, нарежете го и го запържете в сгорещеното олио.

2. Щом поомекне, прибавете към него нарязаната на парчета наденица. Подправете със сол и черен пипер, налейте бялото вино.

3. Гответе десетина минути и добавете в тигана доматеното пюре.

4. След като празът омекне напълно, поръсете ястието с нарязан магданоз и оттеглете от огъня.

Внимание: Съдържа доматено пюре и сурова наденица, които могат да предизвикат алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти