Лингуини с морски дарове, чили и чери домати

Свежа идея за лятна вечеря

5 от общо 1 гласа
40 мин.
Необходими продукти

400 г лингуини или спагети

300 г черни миди

200 г пясъчни миди

50 мл бяло вино

2 с.л. зехтин екстра върджин

2 скилидки чесън

2 филенца маринована аншоа

1 люта червена чушка

200 г чери домати

275 г сурови кралски скариди

4 бр. сварени лангустини

1 лимон, кора и сок

3 с.л. нарязан магданоз

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Измийте добре двата вида миди с черупки под студена течаща вода и отстранете отворените. Останалите сложете в дълбок тиган с капак заедно с виното. Захлупете и гответе на умерен огън 2-3 минути, докато мидите се отворят. Прецедете мидите в цедка, като я поставите върху купа, за да запазите течността от задушаването им. Махнете черупките на 3/4 от мидите, останалите оставете с черупки.

2. Обелете и нарежете наситно чесъна, както и лютата чушка, като предварително отстраните семките ѝ. Нарежете и филенцата аншоа на ситно. Сипете зехтин в съда, в който задушавахте мидите и запържете чесъна, аншоата и лютата чушка за около 30 секунди.

3. Добавете предварително обелените скариди. Щом станат розови на цвят, добавете лангустините и гответе 1-2 минути. След това добавете разрязаните на половинки чери домати, както и 4 с.л. от бульона от мидите. Гответе 3-4 минути.

4. Сварете пастата в тенджера с вряща подсолена вода, според указанията на пакета. Прецедете я и добавете малко зехтин. Разбъркайте.

5. Към соса добавете мидите със и без черупки. Настържете фино лимоновата кора, изтискайте лимоновия сок и овкусете със сол и черен пипер. Добавете сварената паста и разбъркайте добре. Сервирайте пастата веднага, поръсена с пресен магданоз.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти