Къри от червен боб (раджма)

Вкусно индийско ястие, подходящо и за вегетарианци

0 от общо 0 гласа
150 мин.
Необходими продукти

350 г сух червен боб

1 ч.л. куркума

50 мл олио

3 глави лук

4 скилидки чесън

75 г корен джинджифил

1 ч.л. сол

1 ч.л. лют червен пипер

1 ч.л. гарам масала

125 г кисело мляко

За гарниране:

сварен ориз басмати

резени лайм

Начин на приготвяне:

1.Накиснете боба в тенджера със студена вода за 1 нощ. След това го прецедете и върнете в тенджерата. Залейте с чиста вода и добавете куркумата. Варете боба в продължение на 1 час и половина, докато зърната омекнат напълно. При необходимост, доливайте вода.

2. Загрейте олиото в дълбог тиган или карахи и в него запържете нарязаните на ситно лук и чесън, както и предварително настъргания корен джинджифил. Добавете лютия червен пипер и гарам масала. Разбъркайте за 30 секунди. След това добавете киселото мляко, разбъркайте и гответе 5 минути.

3. Добавете сварения боб с вода от варенето, колкото да го покрие. Гответе 10 минути. Намачкайте една част от зърната, за да стане по-плътна консистенцията на ястието.

4. Поднесете кърито от червен боб с пухкав сварен ориз басмати.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти