Създадено за Leki

Кренвирши с домати и лук

Вкусна рецепта с остатъци

4.5 от общо 2 гласа
50 мин.
Необходими продукти

кренвирши Leki - 400 гр 

яйца - 4 бр.

стерелизирани белени домати - 250 гр 

печени чушки - 7 бр.

лук - 2 бр.

магданоз - 1 връзка

пресен босилек - 3 стръка 

олио - 30 мл 

сол на вкус

черен пипер на вкус

Кренвирши с домати звучи много примамливо, а в нашия случай е дори неустоимо предложение за бърза и лесна вечеря. Няколко чушки, главичка-две лук, малко домати, яйчица… На практика, каквото има в хладилника. То обаче е напълно достатъчно, за да бъде коремът щастлив и доволно пълен. Сосът става чудно ароматен и вкусен. Непременно ще трябва да сложите на масата и няколко филийки хляб, за да си потопите в него с пръсти. Как иначе ще ги оближете след това.

С тази апетитна гозба няма как да останете гладни, но за да бъде удоволствието пълно, е важно да обърнете внимание на малките, но важни детайли. Кренвиршите – ако искате характерното и толкова любимо ухание, доверете се на кренвирши Leki. От доста време те са нашият сигурен избор. Чушките – нека да са червени или микс и селски в идеалния случай. Ако не сте гладни до припадък, може първо да ги изпечете. Така сосът ще стане плътен и деликатно сладникав. Щипка игривост на ястието ще даде едно люто чушле. Но това е само в случай че обичате пикантното. Ако ли не, придържайте се към посочения списък с продукти. Подправките нека да са пресни. Те придават съвсем друг вкус на храната.

Какво друго? Може би чаша студена бира ще бъде добра компания за вашите кренвирши с домати. Останалото е въпрос на вкус.

Добър апетит!

Начин на приготвяне:

1. Загрейте мазнината в тигана и запържете нарязаните на кръгчета кренвирши, след което към тях прибавете нарязания на ситно лук и задушете докато омекне.

2. Прибавете нарязаните чушки и доматите.

3. След като течността изври, прибавете яйцата и разбъркайте добре.

4. Щом яйцата започнат да се стягат, добавете ситно нарязания магданоз, разбъркайте, след това добавете и босилека, разбъркайте добре и свалете от котлона.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти