Създадено за Калиакра

Клуб сандвич

Добра идея за брънч, обяд или вечеря

1 от общо 1 гласа
30 мин.
Необходими продукти

маргарин Калиакра с вкус на масло за намазване

хляб тостерен - 3 филийки 

домати - 2 шайби 

краставици - 2 шайби

пилешко филе - 80 гр 

бекон - 40 гр

яйца - 1 бр.

маруля - 2 листа 

чеснов сос за намазване

барбекю сос за намазване

сол на вкус

черен пипер на вкус

Сандвич обикновено хапваме за закуска, но клуб сандвич – тук нещата изглеждат по различен начин. Това е твърде много и питателна храна за толкова ранно хапване. Особено когато между запечените филийки хляб има яйце, хрупкав бекон и пилешко филе, както  в този случай. Тогава клуб сандвичът е добра идея за брънч, за обяд, за вечеря дори и за хапване по всяко време, когато гладът натрапчиво напомни за себе си.

В клуб сандвич на практика можете да сложите всичко, което ви харесва – зеленчуци, месо, сирене и сосове. Важното е да го подредите така, че да не се разпадне или да го фиксирате с клечки, както направихме ние. И да не забравяте да намажете филийките, за да им добавите допълнителен вкус и мекота. За тази цел ние ползвахме “Калиакра с вкус на масло”, защото има деликатен маслен вкус и консистенция, която позволява с него да се работи лесно по всяко време. Не се налага да го вадите предварително от хладилника и да чакате да омекне. Мажете директно на филийката и сте сигурни, че няма да нарушите целостта ѝ.

Вероятно се чудите с какво да поднесете готовия клуб сандвич, така че хапването да е наистина пълно. Правилен отговор няма, можете да добавите към него всичко, което ви харесва и обичате. Пържените картофки са най-сигурният вариант, но съвсем не са задължителни. Ако предпочитате, подредете до сандвича още малко хрупкав бекон или пък пресни зеленчуци. Този избор оставяме на вас.

Добър апетит!

Начин на приготвяне:

1. Запечете бекона в сух тиган за няколко минути. Извадете го, забършете тигана и в много малко мазнина запечете за 3-4 минути от всяка страна овкусеното със сол и черен пипер пилешко филе.

2. Отново почистете тигана и сгответе яйцето на очи. За да бъде формата му съвършена, счупете яйцето в огнеупорна купичка, покрийте я с тигана, обърнете и го оставете да се готви на умерен огън както е покрито с купичката.

3. Извадете яйцето, отново забършете тигана и запечете в него филийките хляб. След като и те са готови, започнете да подреждате сандвича.

4. Намажете всички филийки с "Калиакра с вкус на масло". Върху първата сложете чеснов сос, домат и краставица. Втората намажете с барбекю сос и отгоре сложете бекона , пилешкото филе и марулята. Полейте с чеснов сос, сложете яйцето и завършете с третата филийка.

5. Прободете сандвича вертикало с две дървени шишчета, за да го фиксирате, и поднесете с гарнитура по избор.

Внимание: Съдържа яйца и хляб, които могат да предизвикат алергични реакции.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти