Картофи с извара и мащерка на фурна

Чудна лека вечеря или гарнитура

5 от общо 1 гласа
85 мин.
Необходими продукти

картофи - 1,5 кг

извара - 600 гр

масло - 125 гр

чесън на прах - 1 ч.л.

суха мащерка - 1 ч.л.

сол на вкус

черен пипер на вкус

Нека името на рецептата – картофи с извара и мащерка на фурна – не ви подвежда по плоскостта на постното и диетичното. Тук имаме сериозно количество масло, цели 125 г, което значи великолепно ухание и пръхкави, сочни картофи, ароматизирани с мащерка, черен пипер и сух чесън, уверяват кулинарите от Mate Kitchen. Чудна лека вечеря или пък гарнитура към печено месо – вие избирате. Има само едно условие – да си ги хапнете веднага, докато са още топли. Само така ще усетите масленото великолепие.

Тези картофи с извара на фурна ще ви допаднат, защото са рецепта със само три продукта, ако не броим подправките. С много всеки може да сготви - тънкият момент и да направиш от нищо нещо, с малко и обикновени продукти да стане чудо, обясняват от Mate Kitchen и издават, че това тук се случва благодарение на маслото. Изварата е постна и с неутрален вкус, но пък маслото е магичен продукт. С него дори обикновената филия хляб се превръща в неустоимо изкушение. И правилния микс от подправки също. Не са нужни много – черен пипер, мащерка и сух чесън стигат. Те обичат картофите, така че дори да сложите повече, няма да е грешка.

Решите ли да си направите картофи с извара за основно ястие, може да ги комбинирате със свежа салата или купичка топла супа.

Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите, измийте ги, нарежете ги на средноголеми кубчета и ги сварете. След това ги отцедете и прехвърлете в подходяща тава или съд от йенско стъкло.

2. Разпределете маслото върху картофите, овкусете с мащерката и солта, разбъркайте много добре.

3. Разбъркайте изварата със сухия чесън и черния пипер.

4. Сипете изварата при картофите, разбъркайте добре и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20-25 минути.

Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти