Карнъярък - пълнени патладжани

Да си оближеш пръстите!

3.5 от общо 4 гласа
60 мин.
Необходими продукти

2 патладжана

1 с.л. зехтин екстра върджин

1 глава лук

2 зелени чушки

200 г телешка кайма

1 скилидка чесън

1 с.л. паста от чушки

сол и черен пипер

щипка смлян кимион

2 домата

шепа магданоз

зехтин за пържене

2 зелени люти чушки

Начин на приготвяне:

1. Обелете патладжаните на ленти, без да махате дръжките им. Поставете ги в купа с вода и сол за 30 минути. След това добре ги подсушете и ги надупчете с шишче на различни места.

2. Сипете 4-5 пръста зехтин в дълбока тенджера и ги загрейте до 180 градуса. Поставете патладжаните вътре и ги изпържете до златисто. Извадеге ги върху кухненска хартия и ги оставете да изстинат.

3. За плънката обелете и нарежете лука на тънки полумесеци. Почистените от семки чушки нарежете на тънки лентички. Загрейте тиган със зехтин и запържете лука, чушките и нарязаната на филийки скилидка чесън. Щом зеленчуците поомекнат, добавете каймата и я раздробете на възможно най-малки парченца. Щом каймата промени цвета си, добавете пастата от чушки и разбъркайте за 1 минута. След това добавете нарязаните на едро домати. Разбъркайте и овкусете със сол, черен пипер и кимион.

4. Поставете двата изстинали пържени патладжана в тавичка. Направете разрез по дължина и разтворете. Намачкайте леко „месото“ на патладжаните, за да направите място за пълнежа. Напълнете патладжаните. Върху всеки патладжан поставете по една цяла люта чушка. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за 20 минути.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти