Канелони със сьомга и скариди

Апетитно и ароматно ястие за всички любители на паста и риба

0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти

2 бр. пресни кори за лазаня

60 г масло

35 г брашно

800 мл прясно мляко

125 г рикота

300 г филе сьомга

150 г сварени кралски скариди

125 г настърган пармезан

30 г хлебни трохи

 

За пестото:

1 връзка босилек

15 г кедрови ядки

125 г настърган пармезан

175 мл зехтин екстра върджин

1 скилидка чесън

Начин на приготвяне:

1. Направете сос Бешамел, като разтопите маслото в тенджерка, на умерен огън. Добавете брашното и го запържете за 3 минути. Добавете прясното мляко малко по малко, като разбърквате енергично. Бъркайте соса, докато се образуват балончета по повърхността и той се сгъсти. Дръпнете от огъня.

2. Размразете филето сьомга и скаридите, ако ползвате замразени. Нарежете сьомгата на кубчета, а скаридите на едро.

3. За пестото сложете листата босилек в кухненски робот или блендер и добавете предварително запечените кедрови ядки. Смелете. Добавете нарязаната скилидка чесън и настъргания пармезан. Смелете отново. Без да спирате разбъркването, добавете на тънка струйка зехтина.

4. В купа сипете рикотата, половината сос Бешамел, 3 пълни с.л. песто, скаридите, сьомгата и настъргания пармезан. Разбъркайте внимателно.

5. На дъното на дълбока тавичка разстелете 1-2 с.л. сос Бешамел. В единия край на всяка кора за лазаня сипете по 1 пълна с.л. от пълнежа и завийте на руло. Подредете канелоните в тавичката. Върху тях разпределете останалия сос Бешамел, още 2-3 с.л. песто, пармезана и фино смлените хлебни трохи. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 40-45 минути.

 

Съвет: Ако Ви остане песто, сипете го във формички за лед и го замразете.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти