Как да приготвим домашни талиатели

Интересна безмесна идея

1.8 от общо 5 гласа
150 мин.
Необходими продукти

за пастата:
400 г брашно
4 яйца
1 щипка сол
за соса:
250 мл животинска сметана
80 г сирене „Пекорино“
50 г краве масло
2 стръка магданоз
1 с. л. трюфел паста
сол и черен пипер на вкус
трюфел олио за поръсване
 

Начин на приготвяне:

Брашното се сипва на плота, смесва се със солта, оформя се кладенче, чукват се яйцата и се разбиват с вилица. Замесва се гладко, твърдо тесто отнема време, минимум 10 минути. 

Увива се в прозрачно фолио и се прибира в хладилник за 30 минути. 

След това се разточва с машина за паста или с точилка, като се поръсва с още брашно. Нарязва се на дълги тънки ленти талиатели или папардели. Сиренето за соса се настъргва. 

Маслото и трюфел пастата се загряват, налива се сметаната, добавя се половината от сиренето и се разбърква. Овкусява се със сол и черен пипер. 

Пастата се сварява за 2–3 минути в кипяща, подсолена вода, до степен „ал денте“. Отцежда се и се слага в горещия сос. Разбърква се и се готви със соса 1–2 минути. 

Сервира се с останалото пекорино, трюфел олио и наситнен магданоз.

Прочетете още по темата:

Вкусна паста с маслини и червено песто
Мусака от макарони
Свежа салата с макарони
Паста с тиквичка и пармезан
Как да си направим прясна паста?

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти