Яйца по панагюрски

Любима традиционна българска рецепта

4 от общо 5 гласа
30 мин.
Необходими продукти

яйца - 8 бр.

кисело мляко - 1 кофичка 

чесън - 2 скилидки 

масло - 100 гр 

сирене - 200 гр 

червен пипер - 1 с.л. 

винен оцет - 2 с.л. 

сол на вкус

Рецептата за яйца по панагюрски съчетава характерни за нашата кухня продукти – кисело мляко, сирене, чесън, яйца. Препърженото масло и червеният пипер им придават щипка цвят и специфичен вкус, който не може да се замени с нищо друго. Неслучайно това е едно от представителните ястия, с които се опитваме да обясним на чужденците какъв е вкусът на България.

Иначе, това е бърза рецепта от Mate Kitchen за делничните дни и спасение във вечерите, когато хладилникът се оказва отчайващо празен.

Вземете си достатъчно хляб и… Добър апетит!

Начин на приготвяне:

1. В тенджера с вода сипете оцета и посолете. Когато водата заври, чукнете едно по едно яйцата и ги пуснете внимателно във водата. Най-добре е да се слагат с черпак и с него да се пускат леко във водата.

2. Когато са готови, ги извадете с решетъчна лъжица.

3. Смесете киселото мляко със счукания чесън и малко сол.

4. Разпределете млякото в чинии, отгоре натрошете сирене. Във всяка порция поставете по 2 яйца.

5. Разтопете маслото и когато започне да се запържва, сложете вътре червения пипер.

6. Полейте яйцата с този сос и сервирайте веднага, докато ястието е още топло.

Внимание: Съдържа яйца, сирене, кисело мляко и масло, които могат да предизвикат алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти