Гъбена салата с перлен ечемик

Лесно може да стане постна, като замените маслото със зехтин и пропуснете пармезана

1 от общо 1 гласа
40 мин.
Необходими продукти

250 г микс от пресни гъби
200 г перлен ечемик
50 г сирене „Пармезан“
50 мл олио
1 скилидка чесън
2 малки глави лук
1/2 връзка магданоз
2 стръка мащерка
3 с. л. краве масло
сокът от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Перленият ечемик се сварява във вода, за около 20 минути, отцежда се и се охлажда. 

Гъбите се почистват и се режат на едри кубчета. Запържват се в сгорещеното масло – до златисто. Овкусяват се със сол и черен пипер. 

Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в сгорещеното олио. 

Охладеният ечемик се разбърква със запържените лук, чесън и гъби. Прибавят се наситненият магданоз, листенцата мащерка, настърганият пармезан, сол, черен пипер и сокът от лимон. 

Разбърква се и се поднася.

Още идеи:

Азиатското чудо – кафяв ориз
Див ориз за необуздани гозби
Ризото - поглед в дълбочина
Как да сварим ориз в микровълнова фурна
Ориз с печурки
Малък трик за намаляване на калориите в ориза

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти