Гратен от праз

С апетитно запечени до златисто трохи

Гратен от праз
Снимка: Thinkstock/Guliver
0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти

8 стръка праз
600 мл прясно мляко
2 с. л. брашно
2 с. л. краве масло
1 с. л. ретро горчица
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
краве масло за намазване
за трохите:
2 филии бял хляб
50 г сирене „Грана падано“
1 с. л. зехтин

Начин на приготвяне:

Празът се почиства и се нарязва на парчета с дължина от около 10 см. Готви се на пара, докато омекне, изважда и се реже на по-дребно.

Брашното се запържва в маслото до златисто. Малко по малко се налива топлото прясно мляко и се бърка, докато се получи гъст сос. 

Прибавя се горчицата, овкусява се със сол, черен пипер и индийското орехче, разбърква се и се дърпа от огъня. 

Хлябът се смила в блендер и се смесва с настърганото сирене и зехтина. 

Тава за печене се маже с разтопено масло. В нея се слага празът, залива се със соса и се поръсва с трохите.

Ястието се пече в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 25 минути.

Още рецепти:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти