Гордитас със скариди и сос

Люто мексиканско изкушение

0 от общо 0 гласа
50 мин.
Необходими продукти

За соса:

1 кокосов орех

3 домата

лют сос

1/2 връзка кориандър

1/2 връзка мента

сол

1 с.л. зехтин

3 лайма, сок

За плънката:

200 г обелени скариди

1 с.л. нарязани листа мента

1/2 авокадо

1 ч.ч. нарязана салата Айсберг

3 домата

1 с.л. червен лук на ситно

1 люта чушка Халапеньо

1 лайм, сок

Допълнително:

300 г тесто за тортиля

Начин на приготвяне:

1. За "съживяващия" сос сипете в блендер доматен сок (прецедете смес от пасираните домати  и сок "Кламато" - доматен сок и бульон от миди), кокосовата вода от кокосовия орех, лют сос и сок от лайм. Настържете фино и 1/4 от "месото" на кокосовия орех. Овкусете със сол и черен пипер и пасирайте.

2. На дъното на чашки за шотове сложете по една щипка нарязани на ситно пресни мента и кориандър. Налейте сос. Поставете чашките в хладилник.

3. В купа смесете нарязаните скариди (отделете 6 цели скариди за всяко джобче) и чери домати. Добавете нарязани на ситно червен лук, люти чушки и салата Айсберг. Овкусете със сок от 1 лайм, сол и черен пипер. Разбъркайте добре.

4. За гордитас (питките джобчета) разделете тестото на 12 еднакви топчета. Сплескайте всяко топче до образуването на малък кръг с дебелина 3 мм. Загрейте тиган с незалепващо покритие и изпечете питчиците за по 1 минута от всяка страна. Докато са топли разрежете всяка питка до половината, за да се оформи джоб. Увийте ги в кърпа и ги съхранявайте топли.

5. Напълнете всяка питчица със сместа от скариди, лук, люти чушки и салата Айсберг. Поставете по 1 цяла скарида и 1 резен авокадо. Сервирайте с шот "съживяващ" сос.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти