Гювеч по рецепта от монтанския край

Специално за ценителите на месо

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

800 г свинска плешка
400 г картофи
250 г кашкавал от овче мляко
80 г краве масло
40 мл олио
5 яйца
2 червени домата (около 300 г)
1 глава лук
1/2 връзка магданоз
1 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на парчета и се запържва в олиото. 

Прибавят се едро нарязаният лук и маслото. Пържи се, докато всичко омекне и започне да се карамелизира. 

Подправя се с червения пипер, сол и черен пипер и се дърпа от котлона. 

Картофите се обелват и заедно с доматите се нарязват на шайби. Подреждат се на дъното на гювеч и се овкусяват със сол и черен пипер. 

Върху тях се изсипват запърженото месо и лукът. Наливат се 200 мл вода, похлупва се и се пече 3 часа на 150 градуса, с вентилатор - фурната не трябва да е предварително загрята. Ако е нужно, по време на печенето, се долива малко вода. 

Яйцата се разбиват и в тях се разбърква настърганият кашкавал. Малко преди да се извади от фурната, ястието се залива с яйчената смес. Запича се до готовност без капак. 

Поръсва се със ситно нарязания магданоз и се поднася.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Хански гювеч
Гръцки гювеч
Постен гювеч
История и мистика на гювеча

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти