Създадено за Krina

Дроб сарма в було с ориз

Направете великденската трапеза още по-впечатляваща

0 от общо 0 гласа
130 мин.
Необходими продукти

агнешки комплект дреболиите от 1 агне - 1 бр 

агнешко було - 2-3 бр 

зелен лук - 2 връзки 

пресен чесън - 1 стрък 

ориз Екстра Крина - 300 гр 

олио - 100 мл 

доматено пюре - 1 с.л. 

пресен джоджен - 1 връзка 

пресен девесил - 1 връзка 

сол на вкус

черен пипер на вкус

Агнешката дроб сарма в було е красивият начин да приготвите и поднесете това толкова любимо пролетно ястие и да направите великденската трапеза още по-впечатляваща. Не че със заливка не е вкусно, напротив. Класиката си е класика!

Просто завитата в було дроб сарма е сочна и още по-вкусна, защото мазнината от булото се разтопява по време на печенето и попива в зрънцата ориз. Отгоре пък се запича и става великолепна. И като споменахме ориза, вземете едрозърнест. Такъв, който поема течността, без да се разкашква. По този начин ще усетите вкуса на ястието във всяко отделно зрънце.

Тъй като агнешкото було е по същество мазнина, преди да започнете да работите с него, то трябва да постои за малко в хладка вода. Тя му позволява да се отпусне и да се разстели, така че да можете да увиете плънка в него.

За агнешкия комплект е ясно – колкото по-богат е, толкова по-добре. Няма нужда от излишни спорове какво точно от дреболиите се слага в дроб сарма. Ползвайте това, което ви е вкусно на вас и на близките ви.

О, да, и още нещо. Съвсем не е необходимо да чакате Великден, за да си направите дроб сарма в було. Празнувайте вкусната храна всеки път, когато имате качествени продукти и желание да се поглезите.

Приятно готвене и добър апетит!

Начин на приготвяне:

1. Измийте агнешкия комплект и го сварете в подсолена вода. Извадете ги и ги нарежете на кубчета.

2. Накиснете булото в хладка вода.

3. Нарежете лука на дребно и го задушете в загрятото олио. След като омекне, прибавете ориза, нарязаните дреболии, солта и черния пипер, както и нарязаните джоджен и девисил.

4. След като всичко се задуши заедно, налейте 600 мл от бульона на сварените дреболии, в който сте размили доматеното пюре. Варете 10-15 минути или докато течността се абсорбира.

5. Дръпнете от котлона и оставете сместа леко да се охлади, а през това време нарежете на еднакви парчета с големина по желание булото.

6. Разстелете парче було, сложете от дроб сармата в него и завийте на пакетче като зелева сарма.

7. Наредете отделните сарми в тавичка, налейте бульон до средата и сложете да се пече на 200 градуса за около 15-20 минути.

Внимание: Съдържа доматено пюре, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти