Доматена яхния с куркума и кисело мляко

Бърза вегетарианска рецепта

5 от общо 1 гласа
40 мин.
Необходими продукти

2 глави лук

3 с.л. олио

4 скилидки чесън

1 червена люта чушка

1 ч.л. синапено семе

2 ч.л. куркума

2 ч.л. семена кимион

5 см корен джинджифил

400 г цели домати от консерва

8-12 големи домата

100 г пълномаслено кисело мляко

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. В дълбок тиган с капак или плитка тенджера загрейте олиото и в него запържете нарязания на едро лук и нарязаната на ситно люта чушка (без семките). Добавете куркумата, кимиона и синапа. Разбъркайте.

2. Щом лукът придобие светлозалтист цвят, добавете доматите от консерва и 400 мл вода. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте и щом сосът заври, поставете изправени целите пресни домати, заедно с дръжките.

3. Захлупете съда и гответе на слаб огън 25-35 минути. По време на готвенето обърнете доматите 1-2 пъти. Те трябва напълно да омекнат, но не да се разпаднат.

4. Съберете в единия край на съда целите домати и сипете в соса киселото мляко. Разбъркайте енергично, като внимавате соса да не заври.

5. Сервирайте доматената яхния с варен ориз или хляб наан.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти