Ципура с домати и маслини

Поканете Средиземноморието на масата си

5 от общо 1 гласа
60 мин.
Необходими продукти

ципура - 2 бр.

домати - 2 бр.

маслини - 18-20 бр.

чесън - 6-7 скилидки

магданоз - 1 връзка

пресен риган - 1/2 връзки

зехтин - 80 мл

сол на вкус

Крехката ципура е сред задължителните вкусотии, които да хапнете на средиземноморския бряг, съветват от Mate Kitchen. Тя има деликатен и все пак характерен вкус, а когато е прясно уловена, е великолепна. Традиционно се прави на скара, но всъщност възможностите, които дава, са много повече. За рецептата за ципура с домати Mate Kitchen събира 4 характерни средиземноморски вкуса – рибата, слънчевите домати, солените маслини и пресния риган.

Рецептата е повече от лесна за изпълнение. Тъй като на рибата не ѝ трябва много, готвенето продължава относително кратко, а ястието е изключително свежо. Можете да усетите отделните вкусове във всяка хапка. Много подходящ за тази ципура с домати е лимоновият или чесновият дресинг. Според Mate Kitchen гарнитура няма да ви е нужна. Само добре охладено питие и приятна компания. Наздраве и добър апетит!

Начин на приготвяне:

1. Обелете, изчистете от семките и нарежете на кубчета доматите.

2. Към тях прибавете нарязаните на ситно магданоз, риган, чесън и маслините. Овкусете със сол и зехтин и разбъркайте добре.

3. Измийте и подсушете рибата, след което я подправете със сол и зехтин. Напълнете я с предварително приготвената смес от домати, маслини и подправки.

4. Вземете лист алуминиево фолио. Намажете го със зехтин и поставете отгоре напълнената риба. Завийте плътно като пакет и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20-25 минути.

5. Извадете ципурата и сервирайте с гарнитура по желание или само полята с чеснов дресинг.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти