Чорбаджийска пърженица

Готова за 20 минути

Чорбаджийска пърженица
Снимка: Бон Апети
4 от общо 2 гласа

Необходими продукти за 4 порции:

500 г свинско бонфиле
1 глава лук
10–15 печурки
100 г сирене
2 домата
4 пукани чорбаджийски чушки
2 кисели краставички
50 г краве масло
50 мл бяло вино
4 яйца
1 ч. л. чубрица
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. червен пипер
2–3 стръка магданоз

Начин на приготвяне:

1. От месото се отделят ципите и се нарязва на кубчета. Лукът се почиства и също се нарязва на едри кубчета или полумесеци.

2. Месото и лукът се запържват в сгорещеното масло за 4–5 минути, прибавят се нарязаните на кръгчета печурки и се пържи още 3–4 минути. Към сместа се добавят нарязаните на кръгчета или ленти краставички, почистените от люспите и нарязани надребно домати и нарязаните наедро пукани чорбаджийски чушки. Овкусява се със солта и чубрицата.

3. Ястието се пържи още 2–3 минути, залива се с виното, разбърква се и се оставя течността да се изпари. Добавя се натрошеното сирене, разбърква се добре и се дръпва от огъня.

4. В пърженицата се правят гнезда и в тях се чукват яйцата. Тиганът се връща на огъня и се изчаква яйцата да се забулят. Цялото ястие се поръсва с червения пипер, а след това – с нарязания наситно магданоз.

5. Пърженицата се поднася направо с тигана.

Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!

Други рецепти:

Телешко филе с лук

Телешко бонфиле по балкански

Домашна шунка

Пилешка яхния

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти