Запечени картофи с бяло вино, зехтин и чесън

Шампиони по скоростно изяждане

Запечени картофи с бяло вино, зехтин и чесън
Снимка: netinfo
1 от общо 1 гласа

Необходими продукти:
1 кг средни до дребни картофи
4-5 моркова
1 глава чесън
1 чаша бяло вино
зехтин
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Нарязваме картофите на четвъртинки, а морковите на продълговати пръчици и ги изсипваме в тавичка, постлана с намаслена хартия за печене.

Вземаме една голяма глава чесън, на която отрязваме горната част, така че при печене да пусне целия си аромат, слагаме и нея в тавата, поливаме добре със зехтин, чаша бяло вино и прибавяме пипер и сол.

Поставяме фолио върху тавата и прилепваме краищата му плътно по ръба на съда, за да може ястието да се задуши добре.

Печем около 45 минути на 220 градуса, като накрая оставяме зеленчуците да се зачервят без фолиото.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти