Създадено за Leki

Чабата с македонска наденица и моцарела

Перфектното делнично спасение за вечеря

1 от общо 1 гласа
25 мин.
Необходими продукти

македонска наденица Leki - 3 бр.

чабата - 3 бр.

моцарела - 250 гр 

домати - 2 бр.

маруля - 6-7 листа 

маслинова паста на вкус

барбекю сос на вкус

Топла, запечена на скара македонска наденица, хляб с хрупкава коричка, минал през огъня, сочен домат, моцарела, маруля за разкош – обичаме тези простички измерения на удоволствието. Чаша студена бира, добра компания, ако може да е и сред природата… Нима е много! А ни дава толкова много. Насладата от това да запалиш огън, уханието на нещо, каквото и да било, което се пече на него, разговорите и шегите около скарата, радостта от вкусната храна и споделеното време.

Ако и на вас ви се приисква понякога да запалите барбекюто и да изпечете на него не сочни пържоли, а сочна наденичка, ето ви идея за бърза и вкусна вечеря от Mate KitchenМакедонска наденица Leki, прясна чабата, свежи зеленчуци и млечната мекота на моцарелата. На нас и това ни стига, но ако искате повече вкус, маслиновата паста и барбекю сосът са точното попълнение. Количеството оставяме на вас.

Половин час и вечерята е готова, което значи, че не е нужно да чакате уикенда. Този сандвич е перфектното делнично спасение. За къмпинга дори няма нужда да споменаваме – ще ви се услади тройно повече. Най-сладкото ядене е на открито и с ръце.

Ако обичате лютото, може да сложите и няколко чушлета да се парнат на скарата. Набързо настържете морков, скилидка чесън, малко оцет и олио и готово. С хрупкавата македонска наденица е… мммммммм!

Да ви е вкусно!

Начин на приготвяне:

1. Разрежете хлебчетата напречно през средата и ги запечете на барбекю.

2. Разрежете македонската наденица Leki през средата и я разтворете, така че да заприлича на пеперуда. Изпечете и нея на барбекю.

3. След като чабатата и наденицата са готови, започнете да подреждате сандвича.

4. Първо намажете долната част на хлебчето с маслинова паста. Отгоре подредете кръгчета домат, маруля и върху нея накъсана или нарязана моцарела. Най-отгоре сложете пеперудата от наденица.

5. Намажете горната част на хлебчето с барбекю сос, покрийте сандвича и поднесете.

Внимание: съдържа глутен

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти