Богато основно с нар и орехи

Вкусна рецепта с агнешко месо

1 от общо 1 гласа
160 мин.
Необходими продукти

1 агнешки бут
300 г кускус (без варене)
180 г орехи
80 г краве масло
300 мл пилешки бульон
200 мл сироп от нар (сироп)
4 скилидки чесън
2 глави лук
1/2 нар
2 с. л. брашно
1 с. л. захар
сол и черен пипер на вкус

Няма по-подходящ ден от неделя за приготвяне на ароматно ястия, което спокойно може да оставите да къкри дълго.

Месото се обезкостява и се реже на големи кубчета. Овкусява се със сол и черен пипер, и се овалва в брашно. 

Пържи се в половината от маслото до златистокафяво. Изважда се от съда. 

Лукът се реже на полумесеци и се пържи до карамелено в същия съд. 

Прибавят се чесънът, смлените орехи, сиропът от нар, захарта, пилешкият бульон, сол и черен пипер. Разбърква се. 

Месото се връща в съда. Готви се 2 часа зависи от месото под капак, на слаб огън, докато омекне. Ако има нужда се налива вода. 

Кускусът се залива с 600 мл вряла вода, добавя се останалото масло, посолява се. Покрива се с фолио и се оставя да набъбне. 

Задушеното месо се сервира върху канапе от кускус, поръсено със зрънца нар.

Агнешко филе с бадемова коричка

Агнешко печено с дроб сарма

Задушено лимоново агнешко

Агнешка мусака с коприва и картофи

Агнешки котлети с джоджен и лимон

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти