Бяла риба, увита в кадаиф със сметаново-соев сос

Свежа идея за вечеря

5 от общо 1 гласа
45 мин.
Необходими продукти

4 филета от треска или друга бяла риба х 150 г

150 г пресен кадаиф

50 г разтопено масло

300 мл течна сметана за готвене

80 мл соев сос с по-малко сол

1/2 ч.л. сусамово олио

1/2 лайм, сок

1 връзка манголд или листа от цвекло

черен сусам

Начин на приготвяне:

1. Разчепкайте кадаифа и го сложете в купа. Полейте го с 4 с.л. разтопено масло и хубаво разбъркайте. Извадете кадаифа върху плота и го разделете на 4 равни части.

2. Поръсете филетата риба със сол от всички страни. Разстелете всяка част кадаиф върху плота във формата на дълъг правоъгълник. Поставете парче риба в единия край на кадаифа и увийте плътно.

3. Сипете 1-2 ч.л. разтопено масло в загрят тиган и поставете увитите в кадаиф филета риба. Притиснете с чинийка от горната страна за няколко минути. Запечатайте от всички страни за по 1 минута, до златисто.

4. Прехвърлете увитата в кадаиф риба в тавичка, постлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 8-10 минути.

5. В тенджерка сипете сметаната, соевия сос и сусамовото олио. Разбъркайте и оставете сместа да заври. Гответе докато сосът придоибе плътност и се сгъсти. Дръпнете от огъня и добавете сока от лайм. Разбъркайте.

6. По средата на чиния поставете на купчинка няколко бланширани листа манголд. Върху тях поставете печената риба, увита в кадаиф. Сипете сос около рибата. Поръсете с черен сусам.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти