Агнешко с хрупкава коричка със салата от бял боб

Ароматно основно за студените дни

3 от общо 1 гласа
Необходими продукти

2 парчета агнешко филе от врат х 150 г

1 с.л. семена кориандър

2 ч.л. семена фенел

щипка едър лют червен пипер

2 с.л. зехтин

500 г домати

400 г бял боб от консерва (канелини, маслен или др.)

1 с.л. червен винен оцет

1 ч.л. лимонов сок

2 с.л. зехтин екстра върджин

шепа листа босилек

Начин на приготвяне:

1. В хаванче счукайте семената кориандър и фенел. Пресипете ги в купичка и добавете лютия червен пипер и зехтин. Разбъркайте добре.

2. Поставете двете парчета агнешко филе в тавичка и втрийте сместа от подправки в месото. Поръсете със сол и черен пипер. Оставете настрани за 10 миунти.

3. В купичка смесете лимоновия сок, оцета, 1 с.л. зехтин, сол и черен пипер. Разбъркайте много добре.

4. Нарежете доматите на резени и ги смесете с прецедения боб в голяма чиния. Залейте с дресинга и разбъркайте добре.

5. В силно сгорещен тиган с 1 с.л. зехтин запечатайте от всички страни до златистокафяво агнешкото филе. Прехвърлете в друг съд и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 10 минути. След изваждане оставете месото да почине 5 минути.

6. Нарежете месото на тънки резени и ги поставете при доматите и боба. Разбъркайте много добре. Поръсете с листа босилек.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти