Агнешки котлети с мента, чили и златни картофи

Свежа пролетна рецепта с агнешко

5 от общо 1 гласа
30 мин.
Необходими продукти

500 г дребни пресни картофи

3 с.л. зехтин

1 1/2 едър лют червен пипер

1 ч.л. сушена мента

1/2 ч.л. сол с целина

8 агнешки котлета

100 г рукола

1 ч.л. едра морска сол

1 с.л. нарязан магданоз

1 с.л. прясна мента

Начин на приготвяне:

1. Почистете и разрежете пресните картофи на половинки. Сварете ги на пара до омекване.

2. В тавичка сипете 2 с.л. зехтин, поръсете солта с целина, едрия лют червен пипер и сушената мента.

3. Оваляйте от двете страни всеки агнешки котлет и оставете всички в тавичката за 10 минути.

4. Загрейте силно тиган с незалепващо покритие и поставете в него маринованите котлети. Гответе 5 минути от едната страна и 3 минути от другата.

5. В голяма чиния разпръснете листата рукола. Върху тях подредете агнешките котлети.

6. В същия тиган сипете останалия зехтин и запечете картофите до златисто, по 3 минути от всяка страна. Изсипете ги при агнешките котлети. Поръсете с морска сол и нарязани пресни магданоз и мента.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти