Агнешки джолани с аншоа

Ароматно и сочно

0 от общо 0 гласа
150 мин.
Необходими продукти

2 бр. агнешки джолан

прясно смлян черен пипер

1 с.л. зехтин

2 глави лук

1 скилидка чесън

4 филенца маринована аншоа

2 стръка розмарин

2 дафинови листа

250 мл пилешки или телешки бульон

250 мл червено вино

шепа листа магданоз

Начин на приготвяне:

1. Поръсете агнешките джолани с прясно смлян черен пипер от двете страни.

2. Сипете зехтин в тенджера или друг дълбок съд с огнеупорни дръжки и капак и го загрейте. Запечатайте джоланите от двете страни, до златистокафяво.

3. Добавете нарязания на едро лук и нарязаната на филийки скилидка чесън. Добавете нарязани на ситно 2 филенца аншоа. Добавете стръковете розмарин и дафиновите листа. Залейте с бульон и червено вино. Щом течността заври, захлупете съда и поставете в предварително загрята фурна на 160 градуса за 2 часа. По средата на печенето обърнете джоланите.

3. Извадете джоланите в чиния и ги оставете да си починат, като ги държите топли.

4. Върнете съда със соса върху котлона и добавете останалите 2 нарязани на ситно филенца аншоа. Добавете и нарязаните листа магданоз. Разбъркайте и оставете соса да покъкри няколко минути. Опитайте на вкус и ако е необходимо, добавете сол и черен пипер.

5. Сервирайте агнешките джолани, поляти обилно със сос.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти