Време е за коледни меденки

Пригответе предварително и съхранявайте на хладно с парче ябълка

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
за тестото:
400 - 500 гр. брашно
150 гр. кафява захар
60 гр. масло
2-3 яйца
3 с.л. мед
2 с.л. сода за хляб
1 ч.л. канела
подправки за меденки

за белтъчената глазура:
1 белтък
150 - 200 гр. пресята пудра захар
няколко капки лимонов сок (за блясък)

Начин на приготвяне:

Смесете яйцата и меда, разбийте добре и добавете захарта и маслото.

Прибавете содата при брашното, смесете с течните съставки и подправките.

Разбийте с приставки за тесто и доомесете с ръце.

Разточете и оформете меденките.

Печете на 160 градуса до готовност.

Украсете сладките със смес от белтък, пудра захар и няколко капки лимон.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Сладки с шамфъстък и глазура
Дъхави кафени сладки
Как да си направим сладки мечета
Вкусни сладки с шоколад

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти