Торта с извара и праскови

Сладко, но по-малко калорично

5 от общо 1 гласа
30 мин.
Необходими продукти

извара - 250 гр

заквасена сметана - 180 гр

праскови - 1 бр.

орехи или лешници - 30 гр

крекери грахам - 8 бр.

пудра захар - 5 с.л.

конфитюр от праскови - 8 с.л.

ванилов екстракт - 1 ч.л.

коняк или ром - 1 с.л.

Половин час, не повече ви е нужен за десерта с праскови на Mate Kitchen. Задължително го направете точно преди поднасяне. По този начин ще запазите крекерите хрупкави, защото няма да имат възможност да попият от крема и плодовете. Ако ги оставите да престоят, ефектът ще се развали. В случай че нямате възможност да направите десертчетата на момента, по-добре изберете бишкоти или бисквити вместо крекери. И все пак не чакайте дълго, преди да ги поднесете, за да вземете максимума от вкуса и текстурата на пресните плодове.

Хубавото е, че можете да си приготвите този десерт с извара с каквито плодове имате или са в сезон – ягоди, череши, малини, боровинки, кайсии, праскови, смокини. Важно е да спазвате съчетанието от пресен плод с конфитюр. Така ще имате различен сладкиш всеки път. Изварата има неутрален вкус и можете да я комбинирате с каквото си пожелаете. Включително да замените пудрата захар с мед или кленов сироп, ако искате по-наситен вкус. Или пък да смените орехите с бадеми или лешници.

Начин на приготвяне:

1. С бъркалка разбъркайте изварата, заквасената сметана, ванилията, обелената и нарязана на кубчета праскова, половината от орехите и захарта в купа до гладък, пухкав крем.

2. Намажете 4 квадратни парчета крекери с крема и ги сложете в средата на 4 десертни чинии, след което покрийте с останалите парчета от крекерите. Трябва да се получат малки сандвичи.

3. Смесете конфитюра с коняка, за да може да се разреди и маже върху крекерите.

4. Сипете около лъжица и половина върху всеки десерт. Поръсете с орехи и сервирайте.

Внимание: Съдържа орехи и заквасена сметана, които могат да предизвикат алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти