Терин от ябълки и тиква

Страхотен есенен сладкиш

Терин от ябълки и тиква
Снимка: ThinkStock/Guliver
0 от общо 0 гласа
120 мин.
Необходими продукти

600 г тиква „Цигулка“
4 ябълки (сорт „Златна превъзходна“)
150 г чаени бисквити
220 г захар
1/2 лимон
1/2 ч. л. канела
1/2 ч. л. сух джинджифил
60 г краве масло

Начин на приготвяне:

Тиквата се обелва, почиства се и се реже на еднакви по големина тънки ленти с помощта на мандолина. 

Ябълките се измиват и се почистват от вътрешността. Режат се на много тънки шайби с мандолина и се поливат с лимоновия сок. 

В касерола се сипват около 120 г от захарта и се оставя на умерен огън да се карамелизира. Готовият карамел се слага във форма терин, трябва да покрие дъното равномерно.

Бисквитите се смилат и се смесват с останалата захар, канелата и джинджифила. Върху карамела се редят плодове, бисквитена смес, полива се с разтопено масло и така, докато свършат продуктите.

Завършва се с биствитена смес. Притиска се много добре. Покрива се с алуминиево фолио и се пече около 1 час и 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. 

След това се охлажда около 30 минути и се обръща. Нарязва се и се сервира. 

Още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти