Тарт „Татен“ с кайсии и шамфъстъци

Лесен домашен десерт

5 от общо 1 гласа
41 мин.
Необходими продукти

6 кайсии
400 г бутертесто
100 г захар
80 г белени шамфъстъци
60 г краве масло
2 стръка мащерка

Начин на приготвяне:

Захарта се изсипва в тиган с незалепващо покритие, термоустойчива дръжка и диаметър 24 см. Карамелизира се. Дърпа се от котлона. 

Прибавя се маслото и се разбърква. Добавят се шамфъстъците и листенцата мащерка. 

Кайсиите се разполовяват, костилките се отстраняват и половинките се подреждат в тигана с разрезите надолу. 

От бутертестото се изрязва кръг с малко по-голям диаметър от този на тигана. С него се покриват кайсиите (кората се подпъхва леко отстрани). 

Тартът се пече 20 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор. След като се охлади леко, се обръща в чиния.

Няколко идеи за сладолед:

Десерт, който ще ви накара да забравите за горещите дни
В настроение за сладолед
Как да си направим мелба в ананас
Бърз и вкусен сладоледов десерт
Диетичен домашен сладолед

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти